Gemarineerde ossenhaassalade

Madame Zingara’s gemarineerde ossenhaassalade

Als u een meergangen menu voor uw gasten op tafel wilt zetten zonder hun al na de tweede gang een vol gevoel te geven, dan is een salade een buitengewoon goede keuze als voor- of tussengerecht. Voor Madame Zingara’s ossenhaassalade, heeft u het volgende nodig:

Ingrediënten

 

250 gram rauwe ossenhaas, zeer dun gesneden

150 gram champignons, flinterdun gesneden (rauw)

1 struik eikenbladsla

1 kleine ui, gesnipperd

1 bosje bieslook, fijngehakt

3 eetlepels witte wijnazijn

6 eetlepels notenolie

Zout

Versgemalen peper

50 gram peccorinokaas, geraspt

50 gram pijnboom pitten, geroosterd

 

Bereiding:

Klop de ui, bieslook, witte wijnazijn en notenolie goed door elkaar en breng de dressing op smaak met wat zout en versgemalen peper.

Verdeel de plakjes ossenhaas over een schaal en giet er de dressing over en zet het weg. Laat de dressing in ongeveer 10 minuten goed in de plakjes ossenhaas trekken.

Was de eikenblad sla en droog deze. Verdeel de sla over 4 borden. Bedek de sla met de plakjes gemarineerde ossenhaas. Leg de plakjes champignons op de ossenhaas.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.

Garneer de salade met wat geraspte peccorinokaas en wat geroosterde pijnboompitten.

Omdat de ossenhaas zeer dun gesneden dient te zijn is het wellicht handiger om uw slager te vragen de ossenhaas voor u te snijden.

Bij deze bijzondere salade past natuurlijk een bijzondere wijn. Madame Zingara kende haar oorsprong in de Bohemen. Een wijn van die streek zal het dan ook prima met deze salade doen. Maar als u liever op safe speelt, dan is natuurlijk een rode Bourgogne een goed alternatief.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Beoordeling: 5.5/10 (19 stemmen)
Gemarineerde ossenhaassalade, 5.5 out of 10 based on 19 ratings